Tereyağını bir sos tenceresinde eritin.
Ocaktan alıp küçük parçalara böldüğünüz
çikolataları ilave edin ve çikolata tamamen
eriyene kadar karıştırın. Yumurta sarıları,
yumurtalar ve toz şekeri geniş bir kaseye
alın. Şeker tamamen eriyene kadar bir
mikser yardımıyla çırpın. Ilınan tereyağlı
çikolata, un ve vanilyayı ilave edip tüm
malzeme iyice özdeşleşinceye kadar bir
spatula yardımıyla karıştırın. Fırına dayanıklı
servis kaplarını tereyağı ile yağlayıp
çikolatalı kek harcını kaplara paylaştırın.
Kabuklarını soyduğunuz armutları bütün
olarak pekmeze batırıp servis kaplarının
ortasına yerleştirin. Armutlu kekleri önceden
ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika
pişirin. Üzerini benmari usulü erittiğiniz
bitter çikolata ile süsleyerek sıcak servis
yapın.