Armutların sapları üzerinde kalacak şekilde kabuklarını soyun. Su, şeker ve vanilya çubuğu eklediğiniz tencerede 20 dakika pişirip suyunu iyice süzün.
4 yumurtanın sarısını akından ayırın. Süt ve mısır ununu tencerede karıştırıp kısık ateşte pişirin. Bitter çikolatayı rendeleyip sütlü karışıma ekleyin.
Karışımı ocaktan alıp karıştırarak ılındırın. Yumurta sarılarını teker teker ekleyip karıştırın. Yumurta aklarına 100 gr toz şeker ekleyip köpürene kadar çırpın.
Çikolatalı karışıma ekleyip çok fazla çırpmadan ekleyin. Rendelediğiniz çikolatayı yağlanmış sufle kaplarının içine serpin. Sufle harcını kaplara paylaştırın.
Haşlanmış ve suları süzülmüş armutları kapların ortasına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-14 dakika pişirin. Üzerine pudra şeker serpin.