Armutlu Sufle
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Dilerseniz, resimli anlatımıyla gerçek sufle tarifini de deneyebilirsiniz.

Armutlu Sufle Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Armutlu Sufle

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Armutların sapları üzerinde kalacak şekilde kabuklarını soyun. Su, şeker ve vanilya çubuğu eklediğiniz tencerede 20 dakika pişirip suyunu iyice süzün. 
  2. 4 yumurtanın sarısını akından ayırın. Süt ve mısır ununu tencerede karıştırıp kısık ateşte pişirin. Bitter çikolatayı rendeleyip sütlü karışıma ekleyin. 
  3. Karışımı ocaktan alıp karıştırarak ılındırın. Yumurta sarılarını teker teker ekleyip karıştırın. Yumurta aklarına 100 gr toz şeker ekleyip köpürene kadar çırpın. 
  4. Çikolatalı karışıma ekleyip çok fazla çırpmadan ekleyin. Rendelediğiniz çikolatayı yağlanmış sufle kaplarının içine serpin. Sufle harcını kaplara paylaştırın. 
  5. Haşlanmış ve suları süzülmüş armutları kapların ortasına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-14 dakika pişirin. Üzerine pudra şeker serpin. 
  6. İsteğe göre dondurma ile sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Misa rezy
Air Fryer'da Brownie
Baca keki
Sernik cheesecake
Armutlu kek
Krem şantili ıslak kek