- Un, tuz, kakao, vanilya, kabartma tozu,
karbonat ve vanilyayı geniş bir kabın
içinde harmanlayın.
- Ayrı bir kapta, yoğurt,
süt, kahve, zeytinyağı, yumurta ve
balı iyice çırpın.
- Kuru ve sıvı karışımı birbirine
yedirin. Harcı, yağladığınız bir fırın
kabının içerisine dökün.
- Kabuklarını
soyduğunuz armutları bütün olarak kekin
üzerine yerleştirin. 180 derece önceden
ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.
- Piştikten sonra üstünü pudra şekeri, tarçın ve ev yapımı çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Armutlu Kahveli Kek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Tarife başlamadan önce malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
- Kekin kabarması için kullanacağınız kabartma tozu ve karbonata ek olarak az miktarda limon suyu damlatabilirsiniz.
- Çikolata sosu kullanacaksanız, kek üzerinde ufak delikler açın ve sosu deliklere doğru dökün.
- Kek piştikten sonra kalıptan çıkartıp soğumaya bırakın. Aksi takdirde kenarları yapışacağı için çıkartmanız daha zor olur.
- Kullanacağınız kahvelerin iyi çekilmiş olması gerekir. Böylece kek malzemeleriyle daha kolay harmanlanabilir.
1 Porsiyon Armutlu Kahveli Kek Kaç Kaloridir?
Standart malzemelerle hazırlanan armutlu kahveli kekin bir porsiyonu, yaklaşık 300 kaloridir. Şeker hastalarının küçük porsiyonlarla tüketmesi tavsiye edilir.