@mutfaktamimarvar
48.9 bin takipçi
Gülen Yıldız Üçler
- Kelepçeli kalıbınızın tabanına yağlı kağıt serin. Tereyağı ile hem kağıdın üzerini hem de kalıbın kenarlarını yağlayın. Anjelik erikleri ince ince doğrayın. Kalıbın tereyağlı zeminine hafif bastırarak yerleştirin ve buzdolabına kaldırın ki anjelik erikler tereyağına tutunabilsin.
- Mikser yardımıyla yumurtaları şekerle birlikte rengi açılıp, krema haline gelene kadar çırpın. İçine sıvı yağı, sütü, yoğurdu ve portakal rendesini ekleyip çok az karıştırın. Karışıma unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek ilave edin ve söndürmeden karıştırarak bir kek hamuru haline getirin.
- Kalıbı dolaptan çıkarın ve eriklerin üzerine kek hamurunu kaşık kaşık ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Kürdan testi kuru çıkarsa pişmiş demektedir. Ters çevirip servis edebilirsiniz.
Anjelik erikli bombeli tart tarifi için tıklayın