Ahududulu Mus Kek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ahududulu Mus Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Mus için

Üzeri için

Ahududulu Mus Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kek tabanı için, tereyağı ve şekeri çukur bir kapta çırpın. Un, kabartma tozu, vanilya özütü ve yumurtaları ekleyip çırpın. Hazırladığınız harcı yağlanmış bir kek kalıbına doldurun. Önceden ısıtıltılmış 170 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Keki fırından aldıktan sonra soğutup enine iki parçaya kesin. Mus için jelatini yarım su bardağı sıcak suda eritin. Kremayı mikserle köpük gibi olana kadar çırpın. Yumurta aklarını toz şekerle başka bir kapta çırpın. Ahududuları çukur bir kaba alıp çatalla hafifçe ezerek karıştırın. Krema, yumurtalı karışım ve jelatini ekleyip karıştırın. Kek parçalarından birini pişirdiğiniz kalıbın içine tekrar yerleştirin. Üzerine musu ekleyip kaşığın tersiyle düzeltin. Diğer kek parçasını üzerine kapatıp derin dondurucuda 2 saat bekletin. Üzerine pudra şeker serpin. File bademle süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Baca keki
Sernik cheesecake
Armutlu kek
Krem şantili ıslak kek
İki Renkli Kek
Starbucks Keki