Kek tabanı için, tereyağı ve şekeri çukur bir kapta çırpın. Un, kabartma tozu, vanilya özütü ve yumurtaları ekleyip çırpın. Hazırladığınız harcı yağlanmış bir kek kalıbına doldurun. Önceden ısıtıltılmış 170 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Keki fırından aldıktan sonra soğutup enine iki parçaya kesin. Mus için jelatini yarım su bardağı sıcak suda eritin. Kremayı mikserle köpük gibi olana kadar çırpın. Yumurta aklarını toz şekerle başka bir kapta çırpın. Ahududuları çukur bir kaba alıp çatalla hafifçe ezerek karıştırın. Krema, yumurtalı karışım ve jelatini ekleyip karıştırın. Kek parçalarından birini pişirdiğiniz kalıbın içine tekrar yerleştirin. Üzerine musu ekleyip kaşığın tersiyle düzeltin. Diğer kek parçasını üzerine kapatıp derin dondurucuda 2 saat bekletin. Üzerine pudra şeker serpin. File bademle süsleyip servis yapın.