3-6-9 Keki
Selin Hıdır
226 Tarif       0 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

3-6-9 Keki, adı verilen bu kek tarifi, oldukça basit bir ölçüyle hazırlanır. Bu kekin adı, kullanılan malzemelerin miktarlarının sırasıyla 3, 6 ve 9 şeklinde olması nedeniyle verilmiştir. İşte 3-6-9 Keki tarifi:

İki Renkli Kek tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon 3-6-9 Keki kaç kaloridir?

Bir porsiyon 3-6-9 Keki 450 kaloridir.

3-6-9 Keki Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

3-6-9 Keki

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fırını 180 derece’ye ısıtın. Kek kalıbınızı yağlayın veya tabanına un serpin.
  2. Yumurtaları bir kaba kırın, üzerine şekeri ekleyin. Karışım krema gibi olana kadar mikserle yaklaşık 5-6 dakika çırpın.
  3. Sıvı yağı, portakal suyunu, maden suyunu ve limon suyunu karışıma ekleyin. Çırpmaya devam edin.
  4. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ayrı bir kapta karıştırın. Ardından bu karışımı yavaşça sıvı karışıma ekleyin ve karıştırın.
  5. Son olarak portakal kabuğu rendesini ekleyin, güzelce karıştırın.
  6. Hazırladığınız kek karışımını kalıba dökün ve önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Kürdan testiyle kekin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. 
  7. 3-6-9 Keki fırından çıkarın ve biraz soğumasını bekleyin. Ardından dilimleyip üzerine pudra şekeri eleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Keki, üzerine çikolata sosu, krem şanti veya beyaz çikolata sosu dökerek servis edebilirsiniz.
  • Eğer daha hafif bir tat isterseniz, balla süsleyebilir ya da üzerine şekerli pudra serpebilirsiniz.
  • Kek dilimlerini taze mevsim meyveleri (portakal dilimleri, çilek, muz) ve biraz çikolata rendesi ile süsleyebilirsiniz.
  • Kekin içine, özellikle kuru meyveler, fındık veya ceviz gibi malzemeler de ekleyerek daha doyurucu ve farklı bir lezzet yaratabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Kekin yumuşak ve kabarık olması için yumurta ve şekeri iyice çırpmanız önemlidir. Bu karışımın havalı olması, kekin daha güzel kabarmasını sağlar.
  • Unu mutlaka eleyerek kullanın. Bu, kekin daha hafif olmasını sağlar ve un topaklarının karışıma girmesini engeller.
  • Fırını önceden ısıtmayı unutmayın. Kekin düzgün kabarması için sabırlı bir şekilde doğru sıcaklıkta pişmesi gerekir.
  • Sıvı malzemeler (yağ, maden suyu, portakal suyu) oda sıcaklığında olursa, kek hamurunun kıvamı daha homojen olur ve kekin içi daha yumuşak olur.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Kek Tarifleri Pratik Hamur İşi Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri Pratik Kek Tarifleri

Benzer Tarifler

İsveç keki
Misa rezy
Air Fryer'da Brownie
Baca keki
Sernik cheesecake
Armutlu kek