SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Çikolatalı Tatlı Tarifleri
Kestaneli Sufle
Kestaneli Sufle
Güncelleme tarihi:
06 Ağustos 2024
Hazırlanma Süresi :
35 dakika
Pişirme Süresi :
50 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Alternatif olarak
orijinal sufle
ve
tencerede sufle tarifine
de göz atabilirsiniz.
Kestaneli Sufle Tarifi İçin
Malzemeler
100 g bitter çikolata
100 ml krema
1/2 su bardağı un
Yarım çay kaşığı vanillin
3 yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
10-12 adet kestane
1 tatlı kaşığı tereyağı
Kestaneli Sufle
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Kestaneleri yıkayıp süzdükten sonra üzerlerine bıçak yardımıyla çizikler atın. Kaynar suyun içine atıp 20 dakika haşlayın.
Kestaneleri haşladıktan sonra kabuklarını soyun, nohut büyüklüğünde ufak parçalar halinde kesin.
Çikolatayı ve kremayı benmari usulü eritip iyice karıştırın.
Elenmiş unu ve vanilyayı bir kapta harmanlayın. Unlu karışımı çikolatalı karışıma ekleyip spatula ile karıştırın.
Ayrı bir cam kasede yumurtalar ile toz şekeri köpük köpük olana kadar iyice çırpın.
Yumurtalı karışım ile unlu karışımı birleştirin.
En son kestaneleri ekleyin. Spatula ile karıştırmaya devam edin.
Sufle kaplarını tereyağı ile yağlayın. Hazırladığınız karışımı ısıya dayanaklı bu kaplara paylaştırın.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 7-8 dakika pişirin. Üzerlerine hafif pudra şekeri serpip hemen servis yapın.
Tarif Kategorileri
Tatlı Tarifleri
Çay Saati Tarifleri
Çikolatalı Tatlı Tarifleri
Öğle Yemeği
Benzer Tarifler
Lamington
Mozartkugeln
Torta Tenerina
Niğde çikolatası
Trabzon çikolatası
Vegan çikolatalı kek