Kestaneli Sufle
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Alternatif olarak orijinal sufle ve tencerede sufle tarifine de göz atabilirsiniz.

Kestaneli Sufle Tarifi İçin

Malzemeler

Kestaneli Sufle

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kestaneleri yıkayıp süzdükten sonra üzerlerine bıçak yardımıyla çizikler atın. Kaynar suyun içine atıp 20 dakika haşlayın.
  2. Kestaneleri haşladıktan sonra kabuklarını soyun, nohut büyüklüğünde ufak parçalar halinde kesin.
  3. Çikolatayı ve kremayı benmari usulü eritip iyice karıştırın.
  4. Elenmiş unu ve vanilyayı bir kapta harmanlayın. Unlu karışımı çikolatalı karışıma ekleyip spatula ile karıştırın.
  5. Ayrı bir cam kasede yumurtalar ile toz şekeri köpük köpük olana kadar iyice çırpın.
  6. Yumurtalı karışım ile unlu karışımı birleştirin.
  7. En son kestaneleri ekleyin. Spatula ile karıştırmaya devam edin.
  8. Sufle kaplarını tereyağı ile yağlayın. Hazırladığınız karışımı ısıya dayanaklı bu kaplara paylaştırın.
  9. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 7-8 dakika pişirin. Üzerlerine hafif pudra şekeri serpip hemen servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Çikolatalı Tatlı Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Torta Tenerina
Niğde çikolatası
Trabzon çikolatası
Vegan çikolatalı kek
Çilekli çikolatalı bar
Dubai çikolatası