Çikolatalı Creme Anglaise Soslu Muffin
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yumuşacık keki ve akışkan kremasıyla enfes muffinler hazırlamaya ne dersiniz? Creme anglaise, tatlı ve sos yapımında kullanılan İngiliz kremasıdır. Yumurta sarısı, şeker ve süt ile hazırlanan bu sos, farklı tatlılarda da kullanılabilir. Malzemeler hazırsa, çikolatalı creme anglaise soslu muffin tarifi için detaylara geçebiliriz.

Çikolata soslu waffle ve tahin soslu kek tarifine de göz atın.

Çikolatalı Creme Anglaise Soslu Muffin Tarifi İçin

Malzemeler

Creme anglaise sosu

Çikolatalı Creme Anglaise Soslu Muffin

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fırını önceden 180 derecede ısıtın. Muffin kalıplarınızın içlerini yağlayın.
  2. Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin.
  3. Yumurta, yumurta sarısı ve şekeri iyice çırpın. Üzerine unu eleyip fındıkları da ekleyin. Daha sonra benmari usulü hazırladığınız çikolatayı yavaşça ekleyip muffin kalıplarınıza dökün. Yaklaşık 25 dakika pişirin.
  4. Bir yandan creme anglaise sosunuzu hazırlayın.
  5. Fırından çıkardığınız pudinglerinizi bıçakla yavaşça kalıptan ayırın. Kakao tozu serpip ılık creme anglaise ile servis edin.
  6. Creme anglaise sosunun hazırlanışı; Küçük bir tencerede krema ve sütü kaynamaya başlayana kadar ısıtın.
  7. Yumurta sarısı, şeker ve vanilyayı bir kapta iyice çırpın. Krema ve süt karışımı ile birleştirerek bir süre tahta kaşıkla karıştırarak ısıtın. Tahta kaşığı kaplamaya başlayınca ocaktan alın.

Tarif Kategorileri

Sos Tarifleri Çay Saati Tarifleri Kek Tarifleri Çikolatalı Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Lamington
Mozartkugeln
Torta Tenerina
Niğde çikolatası
Trabzon çikolatası
Vegan çikolatalı kek