Ahududulu, Beyazçikolatalı Ve Antep Fıstıklı Profiterol
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Gerçek profiterol tarifine ve profiterol hamuru yapımına buradan ulaşabilirsiniz.

Ahududulu, Beyazçikolatalı Ve Antep Fıstıklı Profiterol Tarifi İçin

Malzemeler

Şu hamuru için

İç harcı için

Üzeri için

Ahududulu, Beyazçikolatalı Ve Antep Fıstıklı Profiterol

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ahududular, pudra şekeri ve limon suyunu ezerek karıştırın. Kremayı başka bir kapta mikserle çırpın. Ahududulu karışımı ekleyip karıştırın.
  2. İnce uçlu krema sıkma torbasına doldurup buzdolabında bekletin. Şu hamuru için, su ve sütü tencerede ısıtın. Küp kesilmiş tereyağını ekleyip karıştırın.
  3. Azar azar un ekleyip pişirin. Harcı geniş cam kaseye alın. Ilınmaya başladığında yumurtaları teker teker ekleyip mikserle çırpın.
  4. Hazırladığınız harcı kalın uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak ceviz büyüklüğünde parçalar sıkın.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafifçe kızarana kadar pişirin. Fırından alıp soğutun.
  6. Hamurların alt kısmında birer küçük delik oluşacaktır. Bu deliklerden şu hamurlarının içine ahududulu kremayı doldurun.
  7. Profiterolleri servis tabağına tepeleme olarak dizin. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Profiterollerin üzerine gezdirerek dökün. Antep fıstığı serpip servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Çikolatalı Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Trabzon çikolatası
Vegan çikolatalı kek
Çilekli çikolatalı bar
Dubai çikolatası
Kahveli brownie
Air fryer’da çikolatalı portakal dilimleri