Yufkalı Bezelyeli Kuzu Kebabı
elif enul
6 Tarif       2 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Alternatif olarak yufkada kuzu kebabı tarifine de göz atın.

Yufkalı Bezelyeli Kuzu Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Yufkalı Bezelyeli Kuzu Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir tencereye bezelye ve küp doğranmış havucu alıp bir taşım haşlayın (10 dakika dan fazla olmasın).
  2. Ayrı bir tencerede zeytinyağı ve soğanı alıp kavurmaya başlayın.
  3. Kavrulan soğanın üzerine ince doğranmış biberleri ekleyin ve kavurmaya devam.
  4. Ardından 500 gram kuşbaşı eti ekleyin. Kavurmaya devam edin.
  5. Ardından salçasını koyun ve iyice karıştırın, haşlanmış ve süzülmüş bezelyeler ile havucu da ekleyin.
  6. Suyu azsa çok çok az su ekleyin. Kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Pişip suyunu çeken yemeği hafif soğumaya bırakın.
  7. Yufkaları 4'e bölün. Üzerine sürmek için zeytinyağı ve su karışımı hazırlayın.
  8. 2 kaşık yağ, 2 kaşık su yeterli olacaktır. Yufkaya bu sostan hafifçe sürün.
  9. Bir dolu tahta kaşık kadar yemeği alıp yufkanın yayıyormuş gibi olan kenarına yayın.
  10. Sigara böreği mantığı ile kenarlardan katlayıp yavaşça dürüm gibi sarın. Ardında bıçakla eşit parçalara bölün.
  11. Tabanını yağladığınız fırın kabına yan yana gelecek şekilde dizin.
  12. Tüm tepsi dolunca üzerine kalan sostan fırça yardımıyla hafifçe sürün ki üzeri kurumasın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Et Tarifleri Sizden Lezzetler Kebap Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Sizden Et Yemekleri

Benzer Tarifler

Rezeneli etli portakallı pirinç salatası
Köfteli Güveç
Malatya kebap
İslim Kebabı
Kajun Baharatlı Tavuk
İncik