SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Sizden Et Yemekleri
Fırında Kızarmış Tavuk
Fırında Kızarmış Tavuk
Bedriye Öz
5
Tarif
5
Takipçi
Güncelleme tarihi:
27 Ocak 2021
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Bol bahartlı soya soslu fırında tavuk sadece derisi değil heryeri baharatlı lezzetli lokum gibi...
Fırında Kızarmış Tavuk Tarifi İçin
Malzemeler
1.5 kg tavuk
4 adet patates
2 adet soğan
1 baş sarımsak
4 domates
4 biber
1 tatlı kaşığı kimyon
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı
Kekik
2 kaşık yoğurt
1 yemek kaşığı salça
1 kaşık soya sosu
3 yemek kaşığı tereyağı
Fırında Kızarmış Tavuk
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Tavuğun derisi çıkarılmadan elle boşluk oluşturulur. Bütün baharatlar karıştırılır yoğurt be soya sosu dahil.
Tavuğun göğüs kısmından bıçak darbeleri oluşturulur ve oluşturulan deri altlarına da karışımdan sürülür, bu şekilde bekletilir.
Kalan karışım patateslere ve tavuğun iç kısmına da sürülür, en üstü tereyağı ile sıvazlanır.
Bu şekilde 20 dk dolapta bekletilir. Sonra 200 derecede fırına verilir. 30 dk da nar gibi kızaran lezzetli bu tavuk elde edilir.
Tarif Kategorileri
Sizden Lezzetler
Sizden Et Yemekleri
Davet Yemekleri
Tavuk Yemekleri
Fırın Yemekleri
Akşam Yemeği
Benzer Tarifler
Rezeneli etli portakallı pirinç salatası
Köfteli Güveç
Malatya kebap
İslim Kebabı
Kajun Baharatlı Tavuk
İncik