Bütün olarak aldığımız eti buzdolabı poşetine koyup, içine tuz, karabiber, yenibahar, dövülmüş sarımsak ekleyip, karıştırıp bir gece buzdolabında bekletiyoruz.
Daha sonra eti çıkarıp tencerenin içine tereyağı ve sıvı yağ koyuyoruz.
Bütün eti kızgın yağda her yerini kızartıp mühürleme işlemini yapıyoruz...
Daha sonra düdüklü tencerede bir bardak su ile etimizi ortalama bir saat pişmeye bırakıyoruz.
Haşlanmış patatesin içine tereyağı, tuz, süt ekleyip karıştırarak kıvamlı hale getiriyoruz...
Bir bardak sıcak su , salça, kekik, kimyon ve sarımsakları karıştırıp sosumuzu hazırlıyoruz.
Düdüklü tencerede pişen etimizi çıkarıp dilimliyoruz. Ve fırın kabına koyuyoruz üzerine sosumuzu döküyoruz. Yanlarına bütün soyulmuş soğanları da koyuyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 20-30 dakika daha soğanlar pişene kadar pişiriyoruz.
Patates püresi isteğe bağlı pirinç pilavı ile servis ediyoruz.