Dana Rosto
Nezih Çevik
4 Tarif       2 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Nefis aroması, kadifemsi püresiyle lokum kıvamında dana rosto..

Alternatif olarak nefis rosto tarifine de göz atın.

Dana Rosto Tarifi İçin

Malzemeler

Patates püresi için

Sosu için

Dana Rosto

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bütün olarak aldığımız eti buzdolabı poşetine koyup, içine tuz, karabiber, yenibahar, dövülmüş sarımsak ekleyip, karıştırıp bir gece buzdolabında bekletiyoruz. 
  2. Daha sonra eti çıkarıp tencerenin içine tereyağı ve sıvı yağ koyuyoruz. 
  3. Bütün eti kızgın yağda her yerini kızartıp mühürleme işlemini yapıyoruz...
  4. Daha sonra düdüklü tencerede bir bardak su ile etimizi ortalama bir saat pişmeye bırakıyoruz.
  5. Haşlanmış patatesin içine tereyağı, tuz, süt ekleyip karıştırarak kıvamlı hale getiriyoruz...
  6. Bir bardak sıcak su , salça, kekik, kimyon ve  sarımsakları karıştırıp sosumuzu hazırlıyoruz. 
  7. Düdüklü tencerede pişen etimizi çıkarıp dilimliyoruz. Ve fırın kabına koyuyoruz üzerine sosumuzu döküyoruz. Yanlarına bütün soyulmuş soğanları da koyuyoruz. 
  8. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 20-30 dakika daha soğanlar pişene kadar pişiriyoruz.
  9. Patates püresi isteğe bağlı pirinç pilavı ile servis ediyoruz. 
  10. Afiyet olsun

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Sizden Et Yemekleri Kırmızı Et Yemekleri Sizden Lezzetler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Rezeneli etli portakallı pirinç salatası
Köfteli Güveç
Malatya kebap
İslim Kebabı
Kajun Baharatlı Tavuk
İncik