Zeytinyağlı Ve Kimyonlu Havuç
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Zeytinyağlı Ve Kimyonlu Havuç Tarifi İçin

Malzemeler

Zeytinyağlı Ve Kimyonlu Havuç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kabuğunu soyduğunuz havuçları parmak şeklinde doğrayın. Zeytinyağının 1/3’ünü tencerede ısıtın ve zar şeklinde doğradığınız soğanı, ince kıydığınız sarımsakları kavurun.
  2. Soğanlar yumuşayınca havucu, tuzu ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun. Limon suyunu ve 2 bardak suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 20 dakika pişirin.
  3. Ayrı bir kapta rendelenmiş limon kabuğunu, kimyonu ve kıyılmış maydanozu harmanlayın.
  4. Zeytinyağlı havucu ocaktan almadan 5 dakika önce kalan zeytinyağını dökün. Ocaktan alın, baharatlı maydanoz karışımını serpin.
  5. Tencerenin kapağını kapatıp, oda ısısında soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Sebze Tarifleri Vegan Yemek Tarifleri Diyet Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması