Taze Fasulye Yemeği
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Potasyum ve fosfor kaynağı olan yeşil fasulye, en popüler zeytinyağlılar arasında yer alır. Yüksek oranda magnezyum ve lif içeren bu sebze, kalp sağlığı için haftada bir kez tüketilmesi gerekir. Kolesterol düzenleyicisi olarak da bilinen yeşil fasulyenin kökeni Amerika'ya dayanır. Eski zamanlardan beri en çok üretim ise Meksika'da yapılmaktadır.  Malzemeleriniz hazırsa, düşük kalorili taze fasulye yemeği tarifine başlayabiliriz. 

1 Porsiyon Taze Fasulye Yemeği Kaç Kalori?

Zeytinyağlı türlü ve zeytinyağlı fasulye dizmesi tarifine de mutlaka göz atın.

Taze Fasulye Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Taze Fasulye Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak soğanı küp küp doğrayın ve domatesleri rendeleyin.
  2. Yeşil fasulyelerin kılçıklarını ayıklayın. Ayıkladığınız fasulyeleri bir kapta yıkayarak ikiye bölün ve bir kenarda bekletin.
  3. Pişirme işlemine başlamak için zeytinyağını tencerede ısıtın. Önceden doğranan soğanları yağ içerisine ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun.
  4. Salça ve tuzu da ilave edin. Ayıklanmış fasulyeleri de tencere içerisine ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Daha iyi karışmasını sağlamak için tencerenin kapağını kapatıp sallayın.
  5. Rendelenmiş domatesleri de tencereye dökün ve yemeğiniz yumuşayana kadar pişirin.
  6. Son olarak sıcak su ve toz şekeri de karışıma ekleyerek harlı ateşte pişirin. Yemek olduğunda tencerede soğuması için biraz bekletin. Şimdiden afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Ana yemek olarak sunulan taze fasulyeyi, sebzeli bulgur pilavı ve cacık ile servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Taze fasulyenin cinsine göre yemeğin pişirme süresinde artma veya azalmalar olabilir. 
  • Kullanacağınız domatesler suluysa, yemeğe katacağınız su miktarını azaltabilirsiniz.
  • Zeytinyağlı yemeklerde en önemli püf noktası yağlı kağıt kullanmaktır. Pişirme işleminde sebzelerin üzerini kağıtla kapatarak renk ve besin değerlerini kaybetmesini önleyebilirsiniz.
  • Yemeğinizin yumuşak olmasını sağlamak için kılçıksız veya az kılçıklı fasulyeleri tercih etmek her zaman olumlu sonuç verecektir.
  • Fasulyenin tazeliğini anlamak için elinizle kırabilirsiniz. Kolay kırılan fasulyeler daha taze ve yumuşaktır. 

Tarif Kategorileri

Diyet Yemekleri Öğle Yemeği Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Vegan Yemek Tarifleri Sebze Tarifleri MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması