Ana vatanı Asya ve Avrupa olan baklanın kökeni yüzyıllar öncesine dayanır. Taze, kuru ve iç bakla çeşitleriyle bilinen bu sebze, ülkemizde en çok Akdeniz'de yetiştirilir. Vitamin ve protein bakımından zengin olmasının yanı sıra kalp sağlığını da olumlu yönde etkiler. Genellikle Asya ülkelerinde tüketilir. Depresyon ve uykusuzluk gibi sorunların giderilmesinde kullanılan bakla, özellikle hamile kadınlar için önerilen besinler arasında yer alır. Malzemeleriniz hazırsa, zeytinyağlı taze bakla tarifine geçebiliriz.
1 Porsiyon Zeytinyağlı Taze Bakla Kaç Kaloridir?
Standart malzemelerle hazırlanan zeytinyağlı taze baklanın bir porsiyonu, yaklaşık 50 kaloridir. Dilerseniz düşük kalorili bakla çorbası tarifini de deneyebilirsiniz.
İftara ne pişirsem diye düşünenler için pratik iftar yemekleri sayfamızdan yararlanabilirsiniz. Mutfakların vazgeçilmezi haline gelen zeytinyağlılar sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, öğle ve akşam öğünlerinde tüketebileceğiniz zeytinyağlı enginar tarifine göz atabilirsiniz.
Zeytinyağlı taze baklayı, pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.