Zeytinyağlı Taze Bakla
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ana vatanı Asya ve Avrupa olan baklanın kökeni yüzyıllar öncesine dayanır. Taze, kuru ve iç bakla çeşitleriyle bilinen bu sebze, ülkemizde en çok Akdeniz'de yetiştirilir. Vitamin ve protein bakımından zengin olmasının yanı sıra kalp sağlığını da olumlu yönde etkiler. Genellikle Asya ülkelerinde tüketilir. Depresyon ve uykusuzluk gibi sorunların giderilmesinde kullanılan bakla, özellikle hamile kadınlar için önerilen besinler arasında yer alır. Malzemeleriniz hazırsa, zeytinyağlı taze bakla tarifine geçebiliriz.

1 Porsiyon Zeytinyağlı Taze Bakla Kaç Kaloridir?

Standart malzemelerle hazırlanan zeytinyağlı taze baklanın bir porsiyonu, yaklaşık 50 kaloridir. Dilerseniz düşük kalorili bakla çorbası tarifini de deneyebilirsiniz.

İftara ne pişirsem diye düşünenler için pratik iftar yemekleri sayfamızdan yararlanabilirsiniz. Mutfakların vazgeçilmezi haline gelen zeytinyağlılar sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, öğle ve akşam öğünlerinde tüketebileceğiniz zeytinyağlı enginar tarifine göz atabilirsiniz.

Zeytinyağlı Taze Bakla Tarifi İçin

Malzemeler

Zeytinyağlı Taze Bakla

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Baklaları iyice yıkayıp ayıklayın ve dilediğiniz uzunlukta kesip kararmamaları için limonlu suda bekletin.
  2. Soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteledikten sonra sarımsağı da ekleyip karıştırın. Baklaları süzüp ilave edin ve üzerine unu serpin. Ardından domates ile sıcak suyu ekleyerek kısık ateşte pişirmeye başlayın. Tuz, toz şeker ve limon suyunu de ilave edip baklalar yumuşayana kadar pişirin. Sonra ocaktan alın ve kapağını açmadan soğutun.
  3. Soğuduktan sonra servis tabağına aktarın ve üzerine dereotunu serperek servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Zeytinyağlı taze baklayı, pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

  Püf Noktası
  • Ayıkladığınız baklaları kararmaması için yarım limon suyu ilave edilmiş suda bekletin.
  • Baklalar soğuduğunda kıydığınız dereotlarını ekleyebilirsiniz. Bu sayede bakla ve dereotunun rengi canlı bir şekilde kalacaktır.
  • Yoğurt ile birlikte soğuk servis edebilirsiniz. 
  • Baklalar suyunu çektiği halde çiğliği gitmiyorsa, azar azar sıcak su takviyesi yapabilirsiniz.
  • Dilerseniz baklaları servis ederken üzerine limon suyu ve zeytinyağı damlatabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Diyet Yemekleri Vegan Yemek Tarifleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Akşam Yemeği Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması