Semizotu Yemeği
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Türkiye'de ağırlıklı olarak Akdeniz ve Ege'de yetiştirilen semizotunun ana vatanı Asya'dır. Kalp hastalıklarına karşı olumlu bir etkisi olan bu bitki, salata ve yemeklerin içinde sık sık tercih edilir. Kolesterol ve kanser hastalarına önerilen en önemli besinler arasında yer alır. Vücudun ihtiyaç duyduğu omega 3 miktarının büyük bir kısmını karşılayan semizotu; stres, yorgunluk ve depresyon sorunlarına da iyi gelir. Zeytinyağlı semizotu yemeği nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, pratik yapımıyla zeytinyağlı semizotu tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Semizotu Yemeği Kaç Kalori?

Sofraları güzelleştiren zeytinyağlı yemek tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa; hem sağlıklı, hem de pratik bir şekilde sunulan zeytinyağlı kabak yemeğine göz atabilirsiniz.

Semizotu Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Semizotu Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Semizotları yıkanır, ardından sirkeli bir suda topraklarından arınsın diye bekletilir. 
  2. Tencereye zeytinyağı koyulur ve yemeklik doğranan soğan kavrulmaya başlanır. 
  3. Sarımsaklar ezilir ve soğanın yanına eklenir, salçada eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulmaya başlanır. 
  4. Havuç yıkanır ve kabukları soyulduktan sonra rendelenir.
  5. Domates yıkanır ve kabukları soyulduktan sonra küp küp doğranır.
  6. Havuç ve domates tencereye eklenir. 
  7. Semizotlarının yaprakları ayıklanır ve sapları da doğrandıktan sonra tencereye eklenir. Bulgurları da ekledikten sonra su koyularak kısık ateşte pişirilir. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Basmati Pilavını semizotu yemeği ile servis edebilirsiniz.
  • Semizotu yemeğinin yanında sade yoğurt sunabilirsiniz.
  • Yoğurt, salatalık ve nane ile hazırlanan cacık, yemeğin yanına serinletici bir seçenek sunabilirsiniz.
  • Özellikle Güneydoğu mutfağında şalgam suyu, sebze yemeklerinin yanında tercih edilen bir içecektir.
  Püf Noktası
  • Semizotunu yıkayıp parçalara ayırmak en önemli püf noktalarından biridir. Vaktiniz varsa bıçak kullanmak yerine elinizle parçalayabilirsiniz.
  • Daha lezzetli olması için, pişen yemeğin üzerinde zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz.
  • Kullanacağınız malzemelerin küçük olması, semizotu ile daha iyi harmanlanmasını sağlayacaktır.
  • Yemek suyunu çektiğinde pirinçler hala yumuşamadıysa, üzerine ölçülü bir şekilde su ilave edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Diyet Yemekleri Öğle Yemeği Sulu Yemek Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması