Zeytinyağlı Pırasa Sarması
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Zeytinyağlı Pırasa Sarması Tarifi İçin

Malzemeler

Zeytinyağlı Pırasa Sarması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Kuşüzümü ve kayısıları yumuşayana kadar ılık suda bekletin. Havucu temizleyip zar şeklinde doğrayın ve haşlayın.
  2. Soğanları temizleyip küp şeklinde doğrayın. 1 kahve fincanı zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı soteleyin.
  3. Sırasıyla pirinç, süzülmüş havuç, dolmalık fıstık, süzülmüş kuşüzümü ve kayısıları ilave edip karıştırarak pişirin. 1 bardak sıcak su, limon suyu, tuz, karabiber, yenibahar ve şekeri ekleyip karıştırın.
  4. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp 10 dakika dinlendirin.
  5. Pırasaları temizleyip beyaz kısımlarını 10-12 cm’lik parçalara kesin. Tuzlu ve limonlu suda hafif diri kıvamda haşlayıp süzün.
  6. Keskin bir bıçağın ucuyla pırasaların kenarından uzunlamasına derin bir çizik atın.
  7. Elde ettiğiniz pırasa yapraklarından 2 tanesini artı işareti şeklinde yerleştirip orta kısmına iç harcı yayın ve 4 kenarı içe doğru bohça şeklinde kapatın.
  8. Kalan pırasa yapraklarını da aynı şekilde hazırlayın. Sarmaları tencereye yerleştirin. Üzerine kalan zeytinyağı, doğranmış domates ve erikleri ilave edin.
  9. Kalan 1 bardak sıcak suyu döküp pişme esnasında sarmaların dağılmaması için üzerini porselen bir tabakla kapatın.
  10. Tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika kısık ateşte pişirin. Soğuyunca servis tabağına alıp servis yapın.

Kış aylarında içinizi ısıtacak pırasa çorbası tarifine de göz atın.

Tarif Kategorileri

Diyet Yemekleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Pırasalı Tarifler Sebze Tarifleri Vegan Yemek Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması