- Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Kuşüzümü ve kayısıları yumuşayana kadar ılık suda bekletin. Havucu temizleyip zar şeklinde doğrayın ve haşlayın.
- Soğanları temizleyip küp şeklinde doğrayın. 1 kahve fincanı zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı soteleyin.
- Sırasıyla pirinç, süzülmüş havuç, dolmalık fıstık, süzülmüş kuşüzümü ve kayısıları ilave edip karıştırarak pişirin. 1 bardak sıcak su, limon suyu, tuz, karabiber, yenibahar ve şekeri ekleyip karıştırın.
- Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp 10 dakika dinlendirin.
- Pırasaları temizleyip beyaz kısımlarını 10-12 cm’lik parçalara kesin. Tuzlu ve limonlu suda hafif diri kıvamda haşlayıp süzün.
- Keskin bir bıçağın ucuyla pırasaların kenarından uzunlamasına derin bir çizik atın.
- Elde ettiğiniz pırasa yapraklarından 2 tanesini artı işareti şeklinde yerleştirip orta kısmına iç harcı yayın ve 4 kenarı içe doğru bohça şeklinde kapatın.
- Kalan pırasa yapraklarını da aynı şekilde hazırlayın. Sarmaları tencereye yerleştirin. Üzerine kalan zeytinyağı, doğranmış domates ve erikleri ilave edin.
- Kalan 1 bardak sıcak suyu döküp pişme esnasında sarmaların dağılmaması için üzerini porselen bir tabakla kapatın.
- Tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika kısık ateşte pişirin. Soğuyunca servis tabağına alıp servis yapın.
Kış aylarında içinizi ısıtacak pırasa çorbası tarifine de göz atın.