Zeytinyağlı Patlıcan Dolma
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Zeytinyağlı Patlıcan Dolma Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç pilav için

Zeytinyağlı Patlıcan Dolma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanları incecik dilimleyin. 2-3 dakika zeytinyağında kızartın. Pirinçleri ılık suda 25 dakika bekletin. Pirinçleri yıkayıp süzün.
  2. Soğanları piyazlık doğrayın. Dolmalık fıstıkları zeytinyağında kavurun. Fıstıklar renk alınca soğanları ilave edin. Soğanları yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kavurun.
  3. Pirinçleri ekleyin ve bir miktar tuz ilave edip kavurmaya devam edin. Kuş üzümünü kaynar suda bekletin. Pirinçler kavrulunca baharatları ve kuş üzümünü ilave edin.
  4. En son suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte suyu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp demlenmeye bırakın.
  5. Streç filmin üzerine patlıcan dilimlerini bitişik olarak dizin. Patlıcanların üzerine her tarafı eşit kalınlıkta olacak şekilde iç pilavı yerleştirin.
  6. Streç film yardımıyla patlıcanı rulo haline getirip yan taraflarından sıkıştırıp tezgahta yuvarlayıp kenarlarını streç filmle sıkıca kapatın.
  7. Buzdolabında 1 saat bekletin. Parmak kalınlığında dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.

 Dilerseniz, düşük kalorili zeytinyağlı patlıcan tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Sebze Tarifleri Dolma Tarifleri Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması