Zeytinyağlı Lahana Ve Biber Dolması
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Zeytinyağlı Lahana Ve Biber Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Dolma harcı için

Süslemek için

Zeytinyağlı Lahana Ve Biber Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci ılık tuzlu suda 20 dakika bekletin. Bol suyla yıkayın. Soğanı soyup kıyın.
  2. Kuş üzümlerini ayıklayıp yıkayın ve yumuşaması için ılık suda bekletip süzün. Dolmalık fıstıkları teflon tavada sararıncaya kadar karıştırarak kavurun.
  3. Tencerede 1 fincan zeytinyağını ısıtın. Soğanı ilave edip sararıncaya kadar kavurun. Pirinci ekleyip kısık ateşte 10-12 dakika kavurun.
  4. Dolmalık fıstık ve kuşüzümünü ekleyip karıştırın. Üzerine 2 su bardağı sıcak su ve limon suyunu döküp tuz, karabiber, yenibahar ve şekerle tatlandırın.
  5. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pirinçler diri kıvamda kalacak şekilde pişirin. Ocaktan alıp 20 dakika dinlendirin.
  6. Lahanayı temizleyip yapraklarını ayırın. Yaprakları kaynar suya atıp yumuşayıncaya kadar 2-3 dakika haşlayın.
  7. Süzgece alıp suyunu süzdürün. Yaprakların damarlı kısımlarını bıçakla temizleyip el büyüklüğünde parçalara kesin. Biberleri ayıklayıp yıkayın.
  8. Lahana yapraklarını parlak yüzü altta kalacak şekilde tezgaha yayın. Her bir yaprağın ortasına birer kaşık dolma içi ilave edin.
  9. Yaprakların iki kenarını içe doğru katlayıp sarın. Biberleri harçla doldurun.
  10. Hazırladığınız dolmaları tencereye dizip üzerine kalan zeytinyağını gezdirerek dökün. Kalan 2 su bardağı sıcak suyu ekleyip kalan yapraklarla dolmaların üzerini örtün.
  11. Porselen bir tabakla kapatın. Tencerenin kapağını kapatıp 30 dakika kısık ateşte pişirin.
  12. Soğuyunca servis tabağına alıp limon dilimleri ve taze nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Diyet Yemekleri Sebze Tarifleri Dolma Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması