Ana vatanı Fransa olarak bilinen lahana, turpgiller familyasının bir üyesidir. Ülkemizde en çok Akdeniz Bölgesi'nde yetiştirilen bu besin, mor, beyaz, kırmızı ve kara lahana gibi çeşitlere sahiptir. Sindirim sistemini düzenlemesinin yanı sıra kanserle mücadele eden sebzeler arasındadır. Genellikle salata yapımında, turşularda ve ana yemeklerin içerisinde kullanılır. Hemen hemen her yörede farklı tekniklerle hazırlanan lahana sarması ise, Karadeniz ile özdeşleşmiştir. Hazırsanız, zeytinyağlıların en lezzetli tariflerinden biri olan lahana sarması nasıl yapılır birlikte görelim.
1 Porsiyon Zeytinyağlı Lahana Sarması Kaç Kalori?
Akşam öğünlerinde sık sık yer verilen zeytinyağlılar sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, kalp sağlığına iyi gelmesiyle bilinen zeytinyağlı kabak yemeği tarifine göz atabilirsiniz.
İç harcı için
Zeytinyağlı lahana sarmasını, bakla çorbası ve armut kompostosu ile birlikte servis edebilirsiniz.