Zeytinyağlı Kuru Dolma
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Zeytinyağlı kuru dolma, özellikle sıcak yaz günlerinde ve soğuk mezelerde oldukça popüler olan lezzetli bir tariftir. Zeytinyağı, dolmanın zengin tadını ve sağlıklı içeriğini artırır. İşte adım adım zeytinyağlı kuru dolma tarifi:

Etli Biber Dolması tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Zeytinyağlı kuru dolma kaç kaloridir?

Bir porsiyon Zeytinyağlı kuru dolma 420 kaloridir.

Zeytinyağlı Kuru Dolma Tarifi İçin

Malzemeler

Zeytinyağlı Kuru Dolma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtıp soğanı kavurun.
  2. Pirinci yıkayıp süzün. Biber salçası ve domates salçası, pirinç, karabiber, pul kırmızıbiber ve naneyi ilave edip 1-2 dakika daha kavurun.
  3. 1 su bardağı sıcak su ekleyip kapağı kapalı olarak demlendirin.
  4. Kuru biber ve patlıcanları sıcak suda yarım saat bekletin. Sudan çıkarıp ters kapatarak süzgeçte bekletin.
  5. Suyu süzülen biber ve patlıcanları hazırladığınız iç malzemeyle doldurup tencereye dizin.
  6. 1 buçuk su bardağı su ekleyip kapağı kapalı olarak orta ateşte 20 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alın. Taze nane yapraklarıyla süsleyin. Ilık veya soğuk servis yapın.

Dilerseniz, farklı bir versiyonu olan ekşili kuru dolma tarifine de göz atabilirsiniz.

  Servis Önerisi
  • Zeytinyağlı kuru dolmanın yanında sade yoğurt servis edebilirsiniz.
  • Yoğurdun içerisine taze nane veya dereotu ile karıştırarak hafif bir sos hazırlayabilirsiniz.
  • Karışık yeşillikler, salatalık, domates ve biraz zeytinyağı ile yapılan taze bir salata, dolmanın yanında hafif ve ferahlatıcı bir seçenek sunabilirsiniz.
  • Kuru dolmanın yanına birkaç dilim limon koyarak, isteyenlerin tatlı ve ekşi tatları dengelemesine olanak sağlayabilirsiniz.
  • Zeytinyağlı kuru dolmanın yanında taze ekmek veya pide ile servis edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Kuru biber veya patlıcanları sıcak suya yatırarak 30-45 dakika bekletin. Bu işlem, sebzelerin yumuşamasını ve iç harcın daha iyi yerleşmesini sağlar.
  • Kuru sebzeleri suda beklettikten sonra iyice süzün ve kurulayın. Bu, fazla suyun iç harca karışmasını önler ve dolmaların lezzetini artırır.
  • Kuru biber veya patlıcanları iç harcı çok sıkı doldurmayın; malzemenin genişlemesi için biraz boşluk bırakın. Aksi takdirde, dolmalar pişerken çatlayabilir.
  • Dolmaların üzerine yeterli miktarda zeytinyağı eklemek, hem lezzet hem de yumuşaklık sağlar. Ayrıca, dolmaların kurumasını önler ve daha zengin bir tat profili oluşturur.

Tarif Kategorileri

Diyet Yemekleri Akdeniz Mutfağı Yemekleri MasterChef Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Sarma ve Dolma Tarifleri Yöresel Tarifler Sebze Tarifleri Dolma Tarifleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması