- Kabakların üst kısmını kapak şeklinde kesip ayırın. Kabakların içini oyup çıkarın. Pirinci limonlu ve tuzlu ılık suda 30 dakika bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün.
- Soğanları temizleyip ince kıyın. Zeytinyağının yarısını tavada ısıtıp soğanı soteleyin. Pirinci ekleyip kavurun.
- Yarım su bardağı sıcak su ve mısır tanelerini ilave edip tavanın kapağını kapatın. Suyunu tamamen çekene kadar pişirin.
- Ocaktan alıp kuş üzümü, toz şeker, limon suyu, yenibahar ve tuzun yarısını ilave edip katıştırın. En son ince kıydığınız taze reyhan ve dereotunu ekleyip harmanlayın.
- Pirinçli harcı kabakların içine paylaştırıp üzerlerini kapak olarak ayırdığınız kabaklarla kapatın. Dolmaları yayvan bir tencereye dizip üzerine kalan zeytinyağını gezdirin.
- Kalan sıcak su ve kalan tuzu ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
- Tencereyi ocaktan alıp kabakları servis tabağına çıkarın ve üzerine sızma zeytinyağı gezdirin. Ilık ya da soğuk servis yapın.
Ana yemek etsiz olmaz diyenlerdenseniz, sofralarınızda kıymalı kabak dolmasına yer açın!