Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Türkiye'de en çok Karadeniz, Akdeniz ve Ege'de yetiştirilen enginar, doğal bir antioksidan kaynağıdır. İtalyan ve Fransız yemeklerinde de kullanılan bu sebze, vücudun savunma mekanizmasını güçlendirir. Bu nedenle özellikle kış aylarında haftada bir kez tüketilmesi önerilir. Hücre onarımının yanı sıra kan seviyesini de dengede tutar. Sindirim sistemini düzenlediği için, diyet listelerinde yer verilen besinler arasındadır. Malzemeleriniz hazırsa, zeytinyağlı iç baklalı enginar tarifine başlayabiliriz.

Siz de akşam öğünlerinde sunabileceğiniz hafif ve pratik yemekler arıyorsanız, mineral bakımından zengin olan sebzeli tariflere göz atabilirsiniz. 

Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle soğanları piyazlık doğrayın. Yayvan bir tencereye zeytinyağını alın ve soğanları ekleyin. Toz şeker ve tuzu ilave edip karıştırın.
  2. Unu gezdirerek serpin ve enginar çanaklarını üzerine kapatın. Limon suyunu ve ılık suyu ekleyip, üzerini yağlı kağıt ile kaplayıp tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirin.
  3. İç baklaları başka bir tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su ekleyin ve 8-10 dakika haşlayıp suyunu süzün. Baklalar soğuyunca kabuklarını soyun.
  4. Pişen enginarları servis tabağına çıkarın. Tencereye hazırladığınız iç baklaları ve ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın.
  5. Baklalı harcı enginar çanaklarının içine doldurun. Oda sıcaklığında bekletin. Ilık hale geldikten sonra buzdolabına alıp soğutun. Üzerine sızma zeytinyağı gezdirin.
  6. Zeytinyağlı iç baklalı enginarı, pratik bir şekilde sunulan ezme salata ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Taze enginar çanaklarını kararmamaları için, limon suyu ilaveli bol suda bekletin.
  2. Haşlama esnasında su bitmesine rağmen enginarlar yumuşamadıysa, ılık su ilave edin. 
  3. Yemeğin pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırabilirsiniz. Kürdanı çektiğinizde yemek izi kalmıyorsa, kıvamı tutmuştur.
  4. Enginarları haşlarken aromatik bir tat elde etmek için, haşlama suyuna tavuk veya et suyu ekleyebilirsiniz.
  5. Vaktiniz varsa pişirdiğiniz yemeği bir gece buzdolabında muhafaza edin.
  6. Yemeği servis etmeden önce limon sıkarak tadını güzelleştirebilirsiniz.

1 Porsiyon Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar Kaç Kaloridir?

  1. Standart bir şekilde hazırlanan iç baklalı enginarın porsiyonu, yaklaşık 80 kaloridir. Besin değerleri yüksek olduğu için, diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Dilerseniz, hemen hemen aynı kalori değerine sahip olan zeytinyağlı enginar tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Sebze Tarifleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Diyet Yemekleri Vejetaryen Yemekleri MasterChef Tarifleri Vegan Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması