Zeytinyağlı İç Bakla Yemeği
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bakla, Türkiye'de en çok Akdeniz Bölgesi'nde yetiştirilir. Kalp sağlığını koruyan bu besin; kuru, taze ve iç bakla olmak üzere 3 farklı çeşide sahiptir. Genellikle ana yemeklerin ve salataların içerisinde kullanılır. İran ve Güney Afrika kökenli olan bakla, bahar mevsimine özel sebzelerden biri. Bakla da tıpkı enginar, marul ve kuşkonmaz gibi baharla gelip yaz mevsiminin başlamasıyla ortadan yok olur. Zengin potasyum deposu olan baklanın 100 gramında tam 210 mg potasyum bulunur. İçeriğindeki lifler sayesinde bağırsakları yumuşatıcı özellikler içerir. Tüm yeşil renkli sebzeler gibi bakla da kansere yakalanma riskini azaltır; kötü kolesterolü düşürür, kan şekerini düzene sokar, hemoroit ve kalın bağırsak sorunlarına azaltır. Ancak bu besine karşı duyarlı kişilerde favizm denilen zehirlenmeye yol açar. Genetik olduğu için doktora danışmadan çok küçük çocuklara bakla yedirilmemelidir. Malzemeleriniz hazırsa, zeytinyağlı iç bakla yemeği tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Zeytinyağlı İç Bakla Yemeği Kaç Kaloridir?

Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan zeytinyağlılar sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, ana yemek olarak sunabileceğiniz zeytinyağlı barbunya yemeği tarifine göz atabilirsiniz.

Zeytinyağlı İç Bakla Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Zeytinyağlı İç Bakla Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İç baklaları tuzlu kaynar suda 30 saniye haşlayıp buzlu suya atın ve dış kabuklarını çıkartın.
  2. Jülyen doğradığınız havuçlar ve ezdiğiniz sarımsakları zeytinyağında soteleyin.
  3. Un ve limon suyunu bir kasede karıştırıp havuçların üzerine ilave edin.
  4. Karışımın içerisine toz şeker ve ince kıydığınız taze soğanı ekleyip baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerini ince kıyılmış dereotu ile süsleyin. Şimdiden afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Zeytinyağlı iç baklayı, kolayca hazırlanan patlıcan turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Baklaları pişirmeden önce limonlu su içerisinde 15 dakika bekletin. Bu sayede renkleri canlı kalacaktır.
  • Kabuklarını kolay bir şekilde soyabilmek için sıcak sudan soğuk suya geçirin.
  • Dereotunu servis esnasında ekleyin. Aksi takdirde tadında ve renginde bozulmalar olabilir.
  • Servis etmeden önce baklaların üzerinde zeytinyağı gezdirin.

Tarif Kategorileri

Vejetaryen Yemekleri Diyet Yemekleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Sebze Tarifleri Öğle Yemeği Türk Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması