Zeytinyağlı Enginar Yemeği
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ana vatanı Akdeniz kıyıları olarak bilinen enginar, zeytinyağlı iç baklalı enginar ve sebzeli zeytinyağlı enginar gibi tariflerde kendine yer bulur. Antioksidan olduğu için kanı temizleme özelliği bulunan enginar, kötü kolesterolün düşürülmesine de yardımcı olur. Kalori yakmayı kolaylaştırdığı için diyet listelerinde sık sık yer verilir. Peki, zeytinyağlılar arasında büyük bir ilgi gören zeytinyağlı enginar yemeği nasıl yapılır? Yaklaşık 45 dakika da sofralardaki yerini alan zeytinyağlı enginar yemeği tarifi için mutfağa geçip kollarımızı sıvayalım.

Bir porsiyon Zeytinyağlı Enginar Yemeği kaç kaloridir?

Bir porsiyon Zeytinyağlı Enginar Yemeği 200 kaloridir.

Zeytinyağlı Enginar Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Zeytinyağlı Enginar Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Enginarların alt kısımlarından 5 cm bırakarak kesin. Yaprak kısımlarını da 5 cm bırakarak kesin.
  2. Çanak yaprakları 1 cm bırakarak kesin. Saplarını körpe kısmına kadar kesin. Ortasındaki tüylü kısmı kaşıkla temizleyin.
  3. Temizlenmiş enginarları limonla ovun. Bir miktar suya 1 limonun suyu ve un ilave edip karıştırın. Enginarları kararmamaları için bu karışımda bekletin.
  4. Havuçları temizleyip dörder parça halinde kesin. Verev şekilde doğrayın. Arpacık soğanları soyun.
  5. Patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Enginarların çukur kısımları üste gelecek şekilde tencereye dizin. Ortasına havuç, soğan ve dereotunu ilave edin.
  6. Zeytinyağı, tuz, şeker, yarım limonun suyu ve 1 bardak suyu ekleyin. Üzerini yağlı kağıtla kapatıp orta ateşte 15 dakika pişirin.
  7. Patatesleri ilave edip 10 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  8. Enginarları servis tabağına yerleştirin. Tencerede kalan suyu üzerine gezdirerek döküp servis yapın.
  Servis Önerisi
  • Zeytinyağlı enginar yemeğinin, üzerine bir miktar yoğurt ekleyerek servis edebilirsiniz.
  • Yanında birkaç dilim limon sunarak, enginar yemeğinizin üzerine sıkılmış limon suyu ile lezzetini artırabilirsiniz.
  • Yemeğinizi bir tabak pirinç veya bulgur pilavı ile sunarak, öğününüzü daha doyurucu hale getirebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Enginarları temizledikten sonra kararmalarını önlemek için limonlu suya koyabilirsiniz. Limon suyu, enginarların oksitlenmesini engeller ve rengini korur.
  • Zeytinyağlı enginar yemeği için kaliteli bir zeytinyağı tercih edin. Bu, yemeğin lezzetini önemli ölçüde artırır. Yağın fazla ısınmamasına dikkat edin, çünkü yüksek ısı zeytinyağının tadını bozabilir.
  • Enginarların aşırı pişirilmemesi önemlidir. Enginarlar yumuşadığında, ancak hala biraz dokusu varsa, pişirme işlemini sonlandırın. Aksi halde, enginarlar fazla yumuşar ve formunu kaybedebilir.
  • Yemeğin pişirilmesinden sonra bir süre dinlendirilmesi, tatların daha iyi karışmasını sağlar. Yemeği servis yapmadan önce birkaç saat bekletmek lezzetini artırabilir.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Sebze Tarifleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Vejetaryen Yemekleri MasterChef Tarifleri Vegan Yemek Tarifleri Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması