Zeytinyağlı Elma Dolması
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Osmanlı mutfağında farklı meyve ve sebzelerle hazırlanan dolmalar oldukça meşhurdu. Bu dolmalar arasında yer alan pirinçli elma dolması ise, özellikle elmanın bol olduğu mevsimlerde tüketilirdi. İç harcında kuş üzümü, pirinç, dolmalık fıstık ve soğan kullanılan elma dolması, isteğe göre kırmızı ve yeşil elma ile hazırlanabilir. Malzemeler hazırsa, pirinçli elma dolması tarifi için detaylara geçebiliriz.

Kavun dolması tarifine de göz atın.

Zeytinyağlı Elma Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Zeytinyağlı Elma Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle soğanların kabuklarını soyun ve rendeleyin. Zeytinyağını tencerede ısıtıp dolmalık fıstık ve soğanı kavurun. Pirinci bol suda yıkayıp süzün.
  2. Kavurduğunuz soğana önce pirinçleri, ardından kuş üzümü ve suyu ilave edip sürekli karıştırın.
  3. Bu esnada nane ve maydanozu yıkayıp ince ince kıyın. Pirinçli karışımın içerisine ekleyin. 
  4. Daha sonra toz şeker, tuz ve limon suyunu ilave ederek karıştırın. Toplamda 10 dakikalık pişirme süresinin ardından ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın.
  5. Bu esnada elmaların kabuklarını soyun ve sebze oyacağı ile ortasındaki çekirdekli kısımları oyun. 
  6. Elmanın içini oyduktan sonra, iç harcı üstte bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun.
  7. Hazırladığınız elma dolmasını, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Bir fincan sıcak su ekleyerek önceden ısıtılmış 150 dereceli fırında 15 dakika pişirin.
  8. Pişen elma dolmasını soğuk bir şekilde servis edin. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Fırın yerine tencerede pişirecekseniz, daha fazla kaynar su ekleyin ve kısık ateşte pişmeye bırakın.

Tarif Kategorileri

Dolma Tarifleri Yöresel Tarifler Vejetaryen Yemekleri Sarma ve Dolma Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri MasterChef Tarifleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması