Ana vatanı Hindistan ve Güney Asya olan börülce; denizin gel git yaptığı kıyılarda yetişen ve denizdeki mineralleri içine hapseden bir bitki olduğu için, besin değeri yüksek olan otların başında gelir. Ülkemizde en çok Ege mutfağında yer verilir. Taze, kuru ve deniz börülcesi olmak üzere 3 farklı çeşidi vardır. Tuzunu ve ekşiliğini kendi doğal yapısında barındıran deniz börülcesi, haşlanıp sadece zeytinyağı dökülerek kolayca hazırlanır. İçeriğindeki iyot oranı yüksek olduğundan özellikle guatr hastalarına önerilir. Deniz börülcesi faydalarından bahsettiğimize göre, Ege'nin favori yemeklerinden olan zeytinyağlı deniz börülcesi tarifine başlayabiliriz.
1 Porsiyon Zeytinyağlı Deniz Börülcesi Kaç Kaloridir?
Malzemeler
Sosu için