Zeytinyağlı Deniz Börülcesi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ana vatanı Hindistan ve Güney Asya olan börülce; denizin gel git yaptığı kıyılarda yetişen ve denizdeki mineralleri içine hapseden bir bitki olduğu için, besin değeri yüksek olan otların başında gelir. Ülkemizde en çok Ege mutfağında yer verilir. Taze, kuru ve deniz börülcesi olmak üzere 3 farklı çeşidi vardır. Tuzunu ve ekşiliğini kendi doğal yapısında barındıran deniz börülcesi, haşlanıp sadece zeytinyağı dökülerek kolayca hazırlanır. İçeriğindeki iyot oranı yüksek olduğundan özellikle guatr hastalarına önerilir. Deniz börülcesi faydalarından bahsettiğimize göre, Ege'nin favori yemeklerinden olan zeytinyağlı deniz börülcesi tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Zeytinyağlı Deniz Börülcesi Kaç Kaloridir?

Zeytinyağlı Deniz Börülcesi Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sosu için

Zeytinyağlı Deniz Börülcesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir tencere kaynar suya ayıklayıp soyduğunuz sarımsakları bütün olarak ekleyin.
  2. Deniz börülcesini ilave edip 7-8 dakika haşlayın. Bir süzgece alıp soğumaya bırakın.
  3. Soğuyunca saplarından tutarak odunsu kısımlarından ayıklayın ve bir kaseye alın.
  4. Sosu için; gerekli olan tüm malzemeleri bir kasede karıştırıp börülcelerin üzerine dökün.
  Servis Önerisi
  • Zeytinyağlı deniz börülcesini, karides güveç ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Deniz börülcesini temizlemeye alt kısımlarından başlayın. Çamurlu bölgeleri kesin ve bol su ile durulayın.
  • Ayıklama işleminde kılçık bırakmamaya özen gösterin. Aksi takdirde yerken rahatsız olabilirsiniz.
  • Tencerede bir miktar su kaynatın. Kaynayan suyun içerisine bir yemek kaşığı kabartma tozu ilave edin. Toz, suya karıştığında börülceleri ekleyebilirsiniz.
  • Kaynattığınız börülceleri süzgeç ile alın ve buzlu su içerisinde bekletin.
  • Börülce kendiliğinden deniz tuzu barındırdığı için, içerisine tuz eklemeyin.
  • Yoğurtlu deniz börülcesi için, iki yemek kaşığı süzme yoğurt ilave edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Öğle Yemeği Diyet Yemekleri MasterChef Tarifleri Yöresel Tarifler Vejetaryen Yemekleri Sebze Tarifleri Meze Tarifleri Ege Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması