Zeytinyağlı Çağla Badem Yemeği
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bademde bol miktarda bulunan magnezyum kalp krizi önlemeye yardımcı olurken, aynı zamanda kalp hastalıkları riskini azaltır.

Zeytinyağlı Çağla Badem Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Zeytinyağlı Çağla Badem Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtın. İnce doğranmış soğanı, sarımsağı ve şekeri ekleyin. Soğanlar yumuşayana kadar kavurun.  
  2. Yıkayıp süzdüğünüz çağla bademleri ekleyin. 5 dakika kadar kavurduktan sonra portakal suyunu ve üzerini örtecek fakat geçmeyecek kadar sıcak suyu ilave edin.
  3. Birkaç taşım kaynattıktan sonra tuzunu serpin. Tencerenin kapağını kapatın, ateşi kısın. Yarım saat pişirin. 
  4. Bu arada dereotunu çok ince kıyın. Kapya biberi de çok ince kıyın. İkisini bir kapta karıştırın. 
  5. Çağla bademler pişince ocaktan alın. Soğuyunca üzerine kalan sızma zeytinyağını gezdirin. Dereotu ile biber karışımından serpin. Afiyet olsun.

Dilerseniz, klasik çağla aşı tarifini deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Sebze Tarifleri Diyet Yemekleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması