Patlıcangiller familyasından gelen biber dolması, Ortadoğu ve Balkan ülkelerinde de tüketilir. Kökleri Osmanlı'ya kadar dayanan dolma; etli ve zeytinyağlı olarak hazırlanır. C vitamini bakımından zengin olan bu yemek, antioksidan görevi görerek sindirim sistemini düzenler. Düşük kalorili olduğu için, diyet listelerinde de üst sıralarda yer verilir. Malzemeler hazırsa, kolay yapımı ve püf noktalarıyla zeytinyağlı biber dolması tarifine başlayabiliriz.
1 Porsiyon Zeytinyağlı Biber Dolması Kaç Kaloridir?
Kolayca hazırlayabileceğiniz zeytinyağlı yemek tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, mineral deposu olarak bilinen zeytinyağlı bamya tarifine göz atabilirsiniz.
Ana yemek olarak sunulan zeytinyağlı biber dolmasını, ezme salata ve cacık ile birlikte servis edebilirsiniz.