Baklagiller ailesinden olan bezelyenin ana vatanı, Batı Asya ve Avrupa'dır. Türkiye'de ise en çok Afyon'da yetiştirilir. Vitamin bakımından zengin olan bu besin, nörolojik hastalıkların tedavisinde kullanılır. Düşük kalorili olduğu için diyet listelerinde de yer verilir. Genellikle garnitür olarak yemek ve salataların içinde tercih edilir. Özellikle tazeyken alınıp buzlukta 12 ay boyunca saklanabilir. Zeytinyağlı bezelye nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, zeytinyağlı bezelye tarifine geçebiliriz.
Mutfakların vazgeçilmezi haline gelen zeytinyağlılar sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, en sevilen yemeklerden biri olan zeytinyağlı biber dolması tarifine göz atabilirsiniz.
Zeytinyağlı Bezelyenin Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Zeytinyağlı Bezelye Kaç Kaloridir?
Besin değerleri bakımından zengin olan zeytinyağlı bezelyenin bir porsiyonu, yaklaşık 55 kaloridir. Besin değerleri yüksek olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Dilerseniz, bol miktarda protein içeren etli bezelye yemeğini de deneyebilirsiniz.