Zeytinyağlı Bezelye
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Baklagiller ailesinden olan bezelyenin ana vatanı, Batı Asya ve Avrupa'dır. Türkiye'de ise en çok Afyon'da yetiştirilir. Vitamin bakımından zengin olan bu besin, nörolojik hastalıkların tedavisinde kullanılır. Düşük kalorili olduğu için diyet listelerinde de yer verilir. Genellikle garnitür olarak yemek ve salataların içinde tercih edilir. Özellikle tazeyken alınıp buzlukta 12 ay boyunca saklanabilir. Zeytinyağlı bezelye nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, zeytinyağlı bezelye tarifine geçebiliriz.

Mutfakların vazgeçilmezi haline gelen zeytinyağlılar sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, en sevilen yemeklerden biri olan zeytinyağlı biber dolması tarifine göz atabilirsiniz.

Zeytinyağlı Bezelye Tarifi İçin

Malzemeler

Zeytinyağlı Bezelye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağının içinde pembeleşinceye kadar soteleyin.
  2. Küp şeklinde doğradığınız havuç ve bezelyeleri ilave edip 3-4 dakika daha soteleyin.
  3. Havuçlar hafif yumuşamaya başladığında sırasıyla küp küp doğradığınız patates, biber, sıcak su, şeker, limon suyu ve tuzu ilave edin.
  4. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlendirin.
  5. Zeytinyağlı bezelyeyi, meze olarak sunulan acılı ezme ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Zeytinyağlı Bezelyenin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Bezelyeleri ayıkladıktan sonra hemen pişirin. Beklettikçe tadında değişmeler olacaktır.
  2. Ayıkladığınız bezelyeleri hemen pişirmeyecekseniz, bir gece önceden soğuk suda bekleterek canlanmalarını sağlayabilirsiniz.
  3. Pişirme esnasında kullandığınız sebzelerin aynı renkte kalmasını istiyorsanız, yemeğinize birkaç damla sirke ve bir tutam karbonat ilave edin.
  4. Pişirme suyu bittiği halde bezelye ve sebzeler çiğ kaldıysa, ocağın altını kısarak su takviyesi yapabilirsiniz.
  5. Tencerenin kapağını hafif aralık bir şekilde bırakırsanız, yemeğiniz daha hızlı pişecektir.

1 Porsiyon Zeytinyağlı Bezelye Kaç Kaloridir?

Besin değerleri bakımından zengin olan zeytinyağlı bezelyenin bir porsiyonu, yaklaşık 55 kaloridir. Besin değerleri yüksek olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Dilerseniz, bol miktarda protein içeren etli bezelye yemeğini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Vejetaryen Yemekleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Öğle Yemeği Sebze Tarifleri Sulu Yemek Tarifleri Türk Mutfağı Yemekleri Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması