Zeytinyağlı Ayva Dolması
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Zeytinyağlı Ayva Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Zeytinyağlı Ayva Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ayvaları soyup ortadan ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını temizleyip çekirdeklerini ayırın. Kararmaması için limonlu suda bekletin.
  2. Patatesleri soyup parizyen kaşıkla top şeklinde kesin. Havuçları temizleyip top şeklinde kesin. Arpacık soğan ve sarımsakları soyun. Bezelyeleri hafif haşlayıp süzün.
  3. Suyu tencerede kaynatın. Lohusa şekeri ve ayırdığınız ayva çekirdeklerini ilave edip şeker eriyene ve su kırmızı renk alana kadar karıştırın. Ocaktan alıp ılıtın. Ayvaları ekleyip rengi dönene kadar bekletin.
  4. Tencerede 1 bardak zeytinyağını ısıtın. Soğan ve sarımsağı ilave edip soteleyin. Havuçları ekleyin. 4-5 dakika soteleyip  sırasıyla patates ve bezelyeyi ilave edin. Tuz, limon suyu ve yarım bardak sıcak su ekleyin.
  5. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Ayvaları süzüp yayvan bir tencereye alın. Üzerine havuçlu ve arpacık soğanlı malzemeyi paylaştırın.
  6. Kalan zeytinyağı ve sıcak suyu tencerenin kenarından ilave edip kapağını kapatın. 10 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  7. Dereotu dallarıyla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Dolmanın içerisinde et kullanmak istiyorsanız, kıyma ile hazırlanan klasik ayva dolması tarifine göz atın.

Tarif Kategorileri

Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Sebze Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Dolma Tarifleri Diyet Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması