Isırgangiller familyasından olan arapsaçının ana vatanı, Akdeniz ülkeleridir. Türkiye'de en çok Ege Bölgesi'nde yetiştirilir. Genellikle salata ve yemeklerin içinde kullanılan bu besin, özellikle hamilelikte sütü arttırmak için tüketilir. Sindirim sistemini rahatlattığı için, mide sorunu yaşayanların tüketmesi gereken besinler arasındadır. Yatıştırıcı ve sakinleştirici bir etkisi vardır. Bu nedenle ayda bir kez akşam öğünlerinde yer verilmelidir. Malzemeleriniz hazırsa, zeytinyağlı arapsaçı tarifine başlayabiliriz.
Zeytinyağlı Arapsaçının Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Zeytinyağlı Arapsaçı Kaç Kaloridir?
Düşük kalorili ve lezzetli bir şekilde sunulan zeytinyağlılar sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, vücudun toksinlerden arınmasını sağlayan zeytinyağlı kabak yemeği tarifine göz atabilirsiniz.