Zerdeçallı Ve Zeytinyağlı Brüksel Lahanası
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Severek yiyebileceğiniz hem pratik hem de lezzetli zerdeçallı ve zeytinyağlı Brüksel lahanası tarifi ile karşınızdayız. Akciğer, mide ve kolon kanserine karşı etkili olan Brüksel lahanası, içeriğinde bulunan vitaminler sayesinde kalp hastalıklarına yakalanma riskini düşürür. Yüksek oranda potasyum içeren bu besin, tansiyonun düşürülmesine de yardımcı olur. Faydaları saymakla bitmeyen Brüksel lahanasını, diyet ve vejetaryen menülerine uygun olarak sunulan bir yemekte kullandık. Malzemeler hazırsa, zerdeçallı ve zeytinyağlı brüksel lahanası tarifine geçebiliriz.

Zeytinyağlılardan vazgeçemeyenler için nefis zeytinyağlı pırasa ve ayvalı kereviz carpaccio tarifini öneriyoruz.

Zerdeçallı Ve Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi İçin

Malzemeler

Zerdeçallı Ve Zeytinyağlı Brüksel Lahanası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Brüksel lahanalarının kararmış yapraklarını koparıp, temizledikten sonra bol suyla yıkayın ve yuvarlak kısımlarına bir çentik atın.
  2. Soğanı bir tavaya alın ve zeytinyağı, zerdeçal ve karabiberi ilave ederek hafif soteleyin.
  3. Brüksel lahanalarını ve havucu ekleyip birkaç dakika daha soteledikten sonra tuz ve su ilave ederek pişirin.
  4. Havuç ve Brüksel lahanaları yumuşayınca, bir limonun suyunu ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın.
  5. Kapağını açmadan soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis edin.

Tarif Kategorileri

Tencere Yemekleri Farklı Sebze Yemekleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Diyet Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Sebze Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması