Vişne Soslu Pazı Sarması
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ana vatanı Akdeniz ülkeleri olan pazı, ülkemizde en çok Ege ve Akdeniz Bölgesi'nde yetiştirilir. Demir eksikliğine iyi gelen bu besin; genellikle çorba ve salataların içerisinde kullanılır. Mide rahatsızlıklarını gidermesinin yanı sıra sinir sistemini de olumlu yönde etkiler. Rahatlatıcı ve sakinleştirici etkileri mevcuttur. Faydalarını anlattığımıza göre vişneli pazı sarması tarifine başlayabiliriz.

Düşük kalorili ve lezzetli tarifler için zeytinyağlılar sayfamıza göz atabilirsiniz. Türk mutfağının en sevilen yemekleri arasında yer alan zeytinyağlı yaprak sarma tarifini de listenize ekleyin.

Vişne Soslu Pazı Sarması Tarifi İçin

Malzemeler

Pişirmek için 

Üzeri için

Vişne Soslu Pazı Sarması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci ılık suda 15-20 dakika bekletin ve birkaç kez yıkayıp, süzün. 
  2. Soğanı ince rendeleyin. 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile tavada kavurun. Pirinci ilave edip, kavurmaya devam edin.
  3. Sonra da tüm kalan malzemeleri ekleyip, kısık ateşte 2 dakika daha kavurun ve ocaktan alın.
  4. Pazı yapraklarını yıkayıp sıcak suda (kaynar dereceye yakın) 2-3 dakika bekletin. Sonra bir bezin üzerine alıp, kurulayın.
  5. Pazı yapraklarının orta damarlarını ayırın ve dolma tenceresine taban yapın. Pazı yaprağına hazırladığınız iç harçtan koyun ve sarın.
  6. Pazı yaprakları ve iç harç bitene kadar aynı işleme devam edin.  
  7. Hazırladığınız sarmaları tencereye yerleştirin. 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tutam tuz ve 1 bardak su ilave edin.
  8. Sarmaların üzerine ısıya dayanıklı bir tabak koyun ve tencerenin kapağını kapatın. Kaynama noktasına gelince altını kısıp, 10-15 dakika pişirin. Servis tabağına alıp, taze soğan ve taze kekik ile servis yapın.

Vişne Soslu Pazı Sarmasının Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Bir avuç dondurulmuş vişneyi 1 yemek kaşığı şeker ve 3 yemek kaşığı su ile kaynatıp, sos olarak servis edebilirsiniz.
  2. Taze limon dilimlerini ocakta közleyebilirsiniz.
  3. Kullanacağınız pazı yaprakları büyükse, ikiye bölerek kullanabilirsiniz.
  4. Pazıların damarlarını ayırmak istemiyorsanız, haşladıktan sonra bardak altı ile ezebilirsiniz.
  5. Pazı sarması pişince, isteğe göre önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika üzerini kızartabilirsiniz.

1 Porsiyon Vişne Soslu Pazı Sarması Kaç Kaloridir?

  1. Vişne soslu pazı sarmasının bir porsiyonu, yaklaşık 110 kaloridir. Bir porsiyonun içerisinde orta boyutlu 4 adet sarma vardır.

Tarif Kategorileri

Sarma Tarifleri Diğer Tarifler MasterChef Tarifleri Sarma ve Dolma Tarifleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması