Ana vatanı Akdeniz ülkeleri olan pazı, ülkemizde en çok Ege ve Akdeniz Bölgesi'nde yetiştirilir. Demir eksikliğine iyi gelen bu besin; genellikle çorba ve salataların içerisinde kullanılır. Mide rahatsızlıklarını gidermesinin yanı sıra sinir sistemini de olumlu yönde etkiler. Rahatlatıcı ve sakinleştirici etkileri mevcuttur. Faydalarını anlattığımıza göre vişneli pazı sarması tarifine başlayabiliriz.
Düşük kalorili ve lezzetli tarifler için zeytinyağlılar sayfamıza göz atabilirsiniz. Türk mutfağının en sevilen yemekleri arasında yer alan zeytinyağlı yaprak sarma tarifini de listenize ekleyin.
Pişirmek için
Üzeri için
Vişne Soslu Pazı Sarmasının Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Vişne Soslu Pazı Sarması Kaç Kaloridir?