Soslu Ve Etli Karalahana
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Soslu Ve Etli Karalahana Tarifi İçin

Malzemeler

Sos için:

Soslu Ve Etli Karalahana

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Karalahana yapraklarını kaynar suda 5 dakika haşlayıp süzün. İç malzeme için pirinci yıkayıp süzün. Soğanı soyup kıyın.
  2. Maydanozu temizleyip kıyın. Kıymayı derin bir kaba alın. Kıyılmış soğan, maydanoz, biber salçası, pirinç, tuz ve karabiberi ilave edip yoğurun.
  3. Karalahana yapraklarını tezgahın üzerine alın. Sap kısımlarını kesip her bir lahana yaprağının ortasına bir kaşık kadar iç malzemeden paylaştırın.
  4. Muska şeklinde sarın. Aralık kalmayacak şekilde tencereye dizin. Üzerlerine bir bardak sıcak su ilave edin. Sarmaların üzerini porselen bir tabakla kapatın.
  5. Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte yarım saat pişirin.
  6. Sos için, zeytinyağını sos tenceresinde ısıtıp küp şeklinde kesilmiş domatesi ve kırmızı biberi kavurun.
  7. Ocaktan alıp tuz, nar ekşisi ve baharatı ekleyip tatlandırın. Sarmaları servis tabağına alın. Dilerseniz domatesli sosla sıcak servis yapın.

Bağışıklık sistemini güçlendirecek Trabzon usulü karalahana çorbası tarifini de deneyin.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Diğer Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Biber Dolması
Sodalı Yaprak Sarma
Zeytinyağlı Havuç Yemeği
Pirinçli Pırasa Yemeği
Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması