Soslu Havuç
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Havuçla yapabileceğiniz farklı lezzetler arıyorsanız, havuçlu tarifler sayfamızdan ilham alabilirsiniz.

Soslu Havuç Tarifi İçin

Malzemeler

Soslu Havuç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Havuçların kabuklarını temizleyip şeritler halinde doğrayın. Soğanı küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. Havuçları ekleyip 2 dakika soteleyin. Üzerine sıcak su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyunu süzüp servis tabağına dizin.
  3. Sarımsağı rendeleyip 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. Tavayı ocaktan alarak limon suyu, sirke, toz şeker, tuz, karabiber ekleyin.
  4. İyice karıştırıp havuçların üzerine gezdirin ve maydanoz serpiştirerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Atıştırmalık Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması