Soğan Dolması (Videolu)
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yemeklerin içerisinde sık sık kullanılan soğan, dolma yapımında da kullanılır. Kars yöresi ile özdeşleşen soğan dolması, düşük kalorili ve lezzetli bir yemektir. Soğan dolmasının iç harcında kıyma ve pirinç kullanılır. Harç soğana doldurulduktan sonra, tencerede pişirilir. 20-25 dakikada hazırlanan bu yemek, kalabalık sofraların da vazgeçilmezidir. Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, soğan dolması nasıl yapılır birlikte görelim.

Soğan dolması nerede meşhur?

Soğan dolması, Türk mutfağının önemli bir lezzeti olarak bilinir. Türkiye'de özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde yaygın olarak tüketilir ve yöresel olarak farklı tariflerle yapılmaktadır. Bununla birlikte, Türkiye dışında da bazı bölgelerde benzer tarifler bulunmaktadır. Örneğin, Yunanistan'da "Gemista" olarak adlandırılan dolmalar, bazen soğan da kullanılarak yapılabilmektedir. Ayrıca, Orta Doğu ve bazı Avrupa ülkelerinde de benzer dolma tarifleri bulunmaktadır.

Bir porsiyon soğan dolması kaç kaloridir?

Bir porsiyon soğan dolması 180 kaloridir?

Nefis dolma tarifleri arayanlar için kabak çiçeği dolması ve zeytinyağlı biber dolması tarifini buraya bırakıyoruz.

Soğan Dolması (Videolu) Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler:

İç harcı için:

Sosu için:

Üzeri için:

Soğan Dolması (Videolu)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Servis Önerisi
  • Soğan dolması üzerine yoğurtlu bir sos gezdirerek servis yapabilirsiniz.
  • Soğan dolmasını yeşilliklerle süsleyerek salata olarak sunabilirsiniz.
  • Soğan dolmasını zeytinyağında pişirip, zeytinyağı ve limon sosu ile servis edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Büyük boy, etli ve düzgün biçimli soğanlar seçmeye özen gösterin. Ortalama büyüklükteki soğanlar dolma işlemi için uygun olacaktır.
  • Soğanların iç kısmını dolgu malzemeleriyle doldurmadan önce, soğanları yumuşatmak için önce suda veya suda tuz ekleyerek bir süre haşlayabilirsiniz. Bu, soğanların daha kolay işlenmesini sağlar.
  • Soğanları doldururken, içlerini sıkı bir şekilde doldurarak boşluk bırakmamaya özen gösterin. Dolgu malzemelerini soğanın içine eşit şekilde dağıtmaya çalışın.

Tarif Kategorileri

Tencere Yemekleri Video Tarifler Akşam Yemeği Sebze Tarifleri Antep Mutfağı Yemekleri Dolma Tarifleri MasterChef Tarifleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması