Pirinci yıkayıp süzün ve tencereye alın. 5 bardak su ve bir tutam tuz ekleyip kaynatın. Pirinçler hafif diri kalacak şekilde haşlayın.
Süzüp derin bir kaba alın. Yumurta aklarını bir kaseye alıp kar haline gelinceye kadar çırpın. Pirince ekleyin ve tahta kaşıkla iyice karıştırın.
Kabak, havuç ve patatesi temizleyip küp küp doğrayın. Küçük bir tencereye alıp bezelyeleri ekleyin.
Üzerlerini örtecek kadar su ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün.
Dereotunu yıkayıp kıyın. Zeytinyağını tavada ısıtıp haşladığınız sebzeleri kavurun. Dereotu, 1 tutam tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
Küçük fırın kalıplarına yağlı kağıt döşeyip pirinçli karışımı kalıplara paylaştırın.
Kaşığın arkası ile bastırarak kalıpların dibine ve kenarlarına doğru sıkıştırarak kase şeklini almasını sağlayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 5 dakika hafif kızarıncaya kadar pişirin.
Hazırladığınız sebzeleri pirinç kaselerine paylaştırıp tekrar fırına verin. 5 dakika daha pişirip sıcak olarak servis yapın.