Rezeneli Zeytinyağlı Kereviz
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Rezeneli Zeytinyağlı Kereviz Tarifi İçin

Malzemeler

Rezeneli Zeytinyağlı Kereviz

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Rezenelerin beyaz kısımlarını küp, yeşil kısımlarını da ince ince doğrayın.
  2. Kerevizleri bütün olarak soyduktan sonra elma dilimi şeklinde 4’e kesin ve limonlu suda bekletin.
  3. Tencerede zeytinyağının 1/4’ünü ısıtın. Kabuğunu soyduğunuz bütün arpacık soğanlarını, sarımsağı ve rezeneyi ekleyin. Birkaç dakika çevirin.
  4. Kerevizleri, mandalinaların suyunu, sıcak suyu, şekeri ve tuzu ilave edin. Önce yüksek ateşte birkaç dakika kaynatın, sonra tencerenin kapağını kapatıp ateşi iyice kısın.
  5. 15-20 dakika sonra ocaktan alın. Kalan zeytinyağını tüm malzemenin üzerine gelecek şekilde dökün.
  6. Soğuduktan sonra servis tabağına alın, üzerine bolca kıyılmış dereotunu serpip servis yapın.

Rezeneli Zeytinyağlı kereviz Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Yapraklarıyla birlikte taze kereviz bulabilirseniz eğer, yemeğinize veya çorbanıza pişmeye yakın yaprakları ince ince kıyarak ekleyin. 
  2. Artan yaprakları da nane gibi kurutup ufalayın, et yemeklerinizde kullanın. 
  3. Bu yaprakları demleyip ‘kereviz çayı’ yaparak toksinlerinizi de atabilirsiniz.

Yine mevsim sebzeleriyle hazırlayabileceğiniz bir diğer tarif olan biberli kaşık salatası tarifi ilginizi çekebilir.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Vejetaryen Yemekleri Vegan Yemek Tarifleri Hafif Yemekler Sebze Tarifleri Diyet Yemekleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması