- Salçalık biberleri temizleyip fırının ızgara bölümünde ya da tavada közleyin. Taze fesleğen yapraklarını temizleyip kıyın.
- Dolmalık sarı biberi küp şeklinde kesin. Kuşkonmazların suyunu süzün.
- Dolmalık sarı biber için, 1 çorba kaşığı zeytinyağını tavada ısıtın.
- Biberleri ilave edip 12 dakika soteleyin ve bir kaba alıp nar ekşisi, kıyılmış fesleğen ve kalan zeytinyağı ile birlikte karıştırın.
- Hellim peynirini yağsız olarak teflon tavada kızartın. Kuşkonmazları servis tabağına alın.
- Sırasıyla közlenmiş kırmızı biberi ve hellim peynirini yerleştirin. En son olarak da soslu sarı biberleri gezdirin. Ilık servis yapın.
Tarifte ihtiyaç duyabileceğiniz kuşkonmaz nasıl temizlenir yazımızı mutlaka okuyun.