Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ferah ve sağlıklı bir lezzet arayanlar için Portakallı Zeytinyağlı Enginar, mükemmel bir tercih. Bezelye, bakla ve havuçla zenginleşen bu tarif, portakal suyu ve zeytinyağının uyumuyla damaklarda taze ve hafif bir tat bırakıyor.

1 Porsiyon Portakallı Zeytinyağlı Enginar Kaç Kalori?

Portakallı zeytinyağlı enginarın bir porsiyonu, yaklaşık 150 kalori değerindedir.

Daha fazlası için enginar tariflerine göz atmayı unutmayın.

Portakallı Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin

Malzemeler

Portakallı Zeytinyağlı Enginar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında kavurun, üzerine küp doğranmış havucu ekleyip kavurmaya devam edin. 
  2. Daha sonra bezelye ve baklayı ilave edin, birkaç kez çevirdikten sonra taze soğanı ekleyin. Tuzu ve şekeri de ilave ettikten sonra enginarları üzerine kapatın.
  3. Portakal suyu, limon suyu, normal suyu ekleyip kapağını kapatın. Enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. 
  4. Soğuyana kadar kapağı kapalı olarak bekletin. Daha sonra enginar çanaklarını bir servis tabağına alın. Bezelyeli harcı içlerine doldurun ve üzerlerine dereotu serperek servis edin.
  Püf Noktası
  • Portakalın vitaminlerini kullanabilmek için, parçacıklarını da yemeğe ilave edin.
  • Tarife başlamadan önce portakal kabuklarını rendeleyerek tatlı yapımında kullanabilirsiniz.
  • Enginarları limonlu suda 15 dakika bekletin. Bu sayede kararmalarını önleyebilirsiniz.
  • Enginarları pişirirken su bitmesine rağmen yumuşama olmadıysa, su ilavesi yapabilirsiniz.
  • Yemeği servis etmeden önce, üzerine birkaç damla limon sıkabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Yemek Tarifleri Diyet Yemekleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması
Erikli Semizotu