Portakal Soslu Kereviz
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Portakal Soslu Kereviz Tarifi İçin

Malzemeler

Portakal Soslu Kereviz

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kerevizleri soyup top şeklinde kesin. Kararmaması için limonlu suda bekletin.
  2. Patatesleri soyup top şeklinde kesip limonlu suya ekleyin. Soğanları soyun. Havuçları temizleyip top şeklinde doğrayın.
  3. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı soteleyin. Sırasıyla havuç, süzülmüş patates ve kerevizi ekleyip 2-3 dakika karıştırarak pişirin.
  4. Portakal suyu, şeker ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
  5. Ocaktan alıp kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Servis tabağına alıp maydanoz yapraklarıyla süsleyin. Servis yapın. Afiyet olsun.

Yemeklerin yanında sunabileceğiniz cevizli kereviz salatasını da notlarınız arasına ekleyin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Akşam Yemeği Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Diyet Yemekleri Vegan Yemek Tarifleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması