Pazılı Barbunya Pilaki
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pazılı Barbunya Pilaki Tarifi İçin

Malzemeler

Pazılı Barbunya Pilaki

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Barbunyaları ayıklayın. Tuzlu suda 5 dakika haşlayıp süzün. Pazıları temizleyip doğrayın. Soğan ve sarımsakları soyup doğrayın.
  2. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Patatesleri soyup küp doğrayın. Havuçları temizleyip küp şeklinde doğrayın. 
  3. Yağı tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı soteleyin. Domates, biber salçası, havuç, tuz ve karabiberi ilave edin. Barbunyayı ekleyip karıştırın.
  4. Toz şeker, limon ve suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp 25 dakika pişirin. Pazı ve patatesleri ekleyip 15 dakika daha pişirmeye devam edin. Soğuyunca servis yapın. Afiyet olsun.

Yemeklerin yanında meze olarak sunabileceğiniz klasik barbunya pilaki tarifine buradan göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Diyet Yemekleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Meze Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Sodalı Yaprak Sarma
Zeytinyağlı Havuç Yemeği
Pirinçli Pırasa Yemeği
Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar