Pazı Yemeği
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pazı, sarımsak, bulgur ve zeytinyağı ile hazırlanan pazı yemeği, hafifliği ile sık sık tercih edilir. Ispanağa benzerliği ile dikkat çeken pazı, en az onun kadar sağlıklı ve doyurucu bir besindir. Pazının yalnızca yaprakları değil, sapları ve kökleri de kullanılır. Malzemeler hazırsa, nefis mi nefis pazı yemeği tarifi için detaylara geçebiliriz.

Pazı denildiğinde ilk akla gelen zeytinyağlı pazı sarması ve pazılı kiş tarifine de göz atın.

Pazı Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Pazı Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir demet pazı yıkanır ve kurutulur.
  2. Tencereye yağlar eklenir ve ardından soğan eklenerek kavrulmaya başlanır.
  3. Sarımsaklar ezilerek tencereye eklenir ve kavrulmaya devam edilir.
  4. Soğanlar pembeleşince salçalar eklenir ve kokusu çıkana kadar kavrulur.
  5. Pazı saplarıyla birlikte bir kaç parçaya bölünerek tencereye eklenir ve kavrulur.
  6. Bulgur ve baharatlar eklenir. 1,5 su bardağı su eklenir ve pişirilir. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Diyet Yemekleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Tencere Yemekleri Sebze Tarifleri Türk Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması