SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Narenciye Kabuklu Ve Çam Fıstıklı Enginar
Narenciye Kabuklu Ve Çam Fıstıklı Enginar
Güncelleme tarihi:
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
10 dakika
Pişirme Süresi :
5 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Narenciye Kabuklu Ve Çam Fıstıklı Enginar Tarifi İçin
Malzemeler
6 temizlenmiş enginar
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
2 soğan
Yarım portakalın rendelenmiş kabuğu
Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
50 gr çam fıstığı
Tuz
Narenciye Kabuklu Ve Çam Fıstıklı Enginar
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Temizlenmiş enginarları dörde bölüp kararmamaları için limonlu suda bekletin. Soğan ve sarımsağın kabuğunu soyup kıyın.
Zeytinyağının yarısını tavaya alıp soğan ve sarımsakları kısık ateşte 1 dakika kavurun. Enginarları ekleyip kavurmaya devam edin.
Tuzla tatlandırın. İnce rendelenmiş narenciye kabuklarını ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
Kalan zeytinyağını başka bir tavada ısıtıp çam fıstıklarını hafifçe pembeleşene kadar kavurun. Yemeğin üzerine serpip servis yapın. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Pratik Yemek Tarifleri
Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Diyet Yemekleri
Vejetaryen Yemekleri
Sebze Tarifleri
Öğle Yemeği
Akşam Yemeği
Benzer Tarifler
Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması