Narenciye Kabuklu Ve Çam Fıstıklı Enginar
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Narenciye Kabuklu Ve Çam Fıstıklı Enginar Tarifi İçin

Malzemeler

Narenciye Kabuklu Ve Çam Fıstıklı Enginar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Temizlenmiş enginarları dörde bölüp kararmamaları için limonlu suda bekletin. Soğan ve sarımsağın kabuğunu soyup kıyın.
  2. Zeytinyağının yarısını tavaya alıp soğan ve sarımsakları kısık ateşte 1 dakika kavurun. Enginarları ekleyip kavurmaya devam edin.
  3. Tuzla tatlandırın. İnce rendelenmiş narenciye kabuklarını ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
  4. Kalan zeytinyağını başka bir tavada ısıtıp çam fıstıklarını hafifçe pembeleşene kadar kavurun. Yemeğin üzerine serpip servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Pratik Yemek Tarifleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Diyet Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Sebze Tarifleri Öğle Yemeği Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması