Nar Ekşili İmambayıldı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Nar Ekşili İmambayıldı Tarifi İçin

Malzemeler

Nar Ekşili İmambayıldı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanları alacalı soyun. Dolduracağınız yerinin kesiğini bıçakla yapıp yağda kızartın. Diğer yanda soğanı ince doğrayın.
  2. Zeytinyağının yarısını bir tavaya alın ve soğanları ekleyin. Orta ateşte pişirmeye başlayın.
  3. Soğan hafif yumuşayınca dilim dilim doğranmış sarımsağı, salçayı ve rendelenmiş domatesi ekleyin.
  4. Soğanlar tamamen pişip suyunu çektikten sonra tuz, şeker, biber ve 2 yemek kaşığı nar ekşisini ekleyin.
  5. Soğumaya bırakın. İçlerini doldurulacak şekilde patlıcanları açıp soğanla doldurun. Üzerine kalan nar ekşisini gezdirin.
  6. Sarı ve kırmızı biberleri, imambayıldıların üzerini süsleyecek şekilde doğrayıp yerleştirin. 160 dereceye ayarlanmış fırında pişirerek renk almasını sağlayın.
  7. İmambayıldıları fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Üzerini taze kekik dallarıyla süsleyin. Bir tatlı kaşığıyla kalan sızma zeytinyağını üzerine gezdirip servis yapın.

Klasik imam bayıldı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Diyet Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Fırın Yemekleri Sebze Tarifleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması