Naneli Bezelye Püresi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Naneli Bezelye Püresi Tarifi İçin

Malzemeler

Naneli Bezelye Püresi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İç bezelyeyi tuzlu suda haşlayıp süzün. 2 çorba kaşığı kadarını ayırıp bezelyeyi robotta ezerek püre haline getirin.
  2. 2 yumurta, süt kreması, kaşarpeynir, tarçın ve tuz ekleyip karıştırın.
  3. Krem karamel kalıplarının içlerini 1 kaşık zeytinyağı ile yağlayın. Hazırladığınız bezelyeli püreyi paylaştırarak kalıplara boşaltın.
  4. Kalıpların üzerini alüminyum folyoyla kapatıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında benmari usulü 15 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
  5. Püreyi servis tabağına çıkarın. Limon suyu, zeytinyağı, kıyılmış nane, tuz ve karabiberi karıştırıp pürelerin üzerine gezdirin. Bezelye ve taze nane ile süsleyin.
  6. Naneli bezelye püresini, patlıcan oturtma ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sebze Tarifleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Diyet Yemekleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması