- Pirinci 2-3 kez yıkayıp süzgece alın. Kuru soğanı zeytinyağında yumuşatın, çam fıstığını ekleyip birkaç dakika karıştırın.
- İçine suyu süzülmüş pirinci ekleyip birkaç dakika kavurun. Ateşten alıp nane, maydanoz, karabiber ve tuzunu ekleyip soğutun.
- En son içine kabaca doğranmış hamsiyi ekleyip karıştırın.
- Lahanayı ikiye kesip kökünü çıkarın ve bütün olarak tuzlu kaynar suya atın. 3-4 dakika haşlayıp soğuk suda şoklayın.
- Yapraklarını sarmalık hazırlayın ve içi 1’er tatlı kaşığı kadar koyup sarın, bir tencereye sıralayın.
- Üzerine 1 su bardağı su ve biraz tuz ekleyip orta ateşte 25 dakika pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, Karadeniz'in meşhur lezzeti olan hamsi buğulama tarifine de göz atabilirsiniz