- Marul yapraklarını kaynayan suya batırıp
çıkarın. Sert kısımlarını kesin. Yapraklar
avuç içi büyüklüğünde olsun.
- Soğanları
tavla zarı formunda doğrayın, karabiber
ve tuzla yumuşatın. İçine kıyma, yıkanmış
pirinç, kıyılmış dereotunu karıştırıp
tereyağını da ilave ederek içi hazırlayın.
- Marul yapraklarını parlak kısımları tezgaha
gelecek şekilde koyun. Hazırladığınız
içten koyun ve kenarları içe kıvırıp sarın.
- Tencereye dizip 2 bardak sıcak su ilave
edin. Üzerine ağırlık yapması için tabak
kapatın. 20 dakika pişirin.
- Limon suyuyla
yumurta sarısını çırpın. Dolmaların üzerine
dökerek tekrar 15 dakika kaynatın ve
servis yapın. Afiyet olsun.
Daha fazlası için dolma tariflerine göz atın. Nefis zeytinyağlı biber dolması tarifini de deneyin.