Marul Dolması
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Marul Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Marul Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Marul yapraklarını kaynayan suya batırıp çıkarın. Sert kısımlarını kesin. Yapraklar avuç içi büyüklüğünde olsun.
  2. Soğanları tavla zarı formunda doğrayın, karabiber ve tuzla yumuşatın. İçine kıyma, yıkanmış pirinç, kıyılmış dereotunu karıştırıp tereyağını da ilave ederek içi hazırlayın.
  3. Marul yapraklarını parlak kısımları tezgaha gelecek şekilde koyun. Hazırladığınız içten koyun ve kenarları içe kıvırıp sarın.
  4. Tencereye dizip 2 bardak sıcak su ilave edin. Üzerine ağırlık yapması için tabak kapatın. 20 dakika pişirin.
  5. Limon suyuyla yumurta sarısını çırpın. Dolmaların üzerine dökerek tekrar 15 dakika kaynatın ve servis yapın. Afiyet olsun.

Daha fazlası için dolma tariflerine göz atın. Nefis zeytinyağlı biber dolması tarifini de deneyin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Diyet Yemekleri Sebze Tarifleri Dolma Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması