SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Körili Sebze
Körili Sebze
Güncelleme tarihi:
16 Kasım 2020
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
2 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Körili Sebze Tarifi İçin
Malzemeler
2 patates
2 havuç
2 kabak
1 soğan
1 kase karnabahar çiçeği
1 çorba kaşığı bezelye
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
1 sivri biber
1 çorba kaşığı köri
1 su bardağı su
Tuz
Körili Sebze
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Patatesleri kabukları ile birlikte haşlayıp soyun. Küpler halinde doğrayın. Havuç ve kabakları temizleyip küp şeklinde doğrayın.
Sivri biberi doğrayın. Sarımsakları ezin. Soğanı kıyın.
Zeytinyağını tavada kızdırıp soğan ve sarımsakları pembeleştirin. 1 çay kaşığı kimyon ve sivribiberi ilave edip kavurun.
Patates, havuç, kabak, karnabahar, bezelye ve köriyi ekleyip birkaç dakika karıştırarak sote edin.
Üzerine 1 su bardağı su dökün. Kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısıp sebzeler yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin.
Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Sebze Tarifleri
Sos Tarifleri
Vejetaryen Yemekleri
Diyet Yemekleri
Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Benzer Tarifler
Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması